tel. +48 501 619 266

+48 530 913 445

mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Jak wygląda produkcja tacek jednorazowych?

Tacki jednorazowe to produkty dedykowane głównie do branży spożywczej. Aby mogły z powodzeniem spełniać swoje zadanie, muszą być wytrzymałe, estetyczne, ale i bezpieczne w kontakcie z żywnością. Na czym polega produkcja tacek jednorazowych?

 

Tacki jednorazowe w gastronomii – o czym pamiętać?

brązowa plastikowa tackaTacki jednorazowe wykorzystywane w gastronomii muszą wykazywać wysoką jakość i doskonałą charakterystykę. O jakie cechy chodzi? Duże znaczenie ma m.in. niewielka masa, wysoka wytrzymałość, estetyka, możliwość naniesienia na ich powierzchnię różnego typu nadruków.

Opakowania jednorazowe nie powinny także niszczyć się pod wpływem kontaktu z wilgocią. Muszą być także bezpieczne – do jedzenia nie mogą przedostawać się zawarte w nich substancje.

Tacki jednorazowe są wykorzystywane zarówno do pakowania żywności w branży spożywczej, jak i do serwowania posiłków w gastronomii. Świetnie sprawdzają się jako opakowania na wynos.

Jak tworzone są plastikowe tacki jednorazowe?

Aby tacki jednorazowe mogły łączyć w sobie wszystkie te cechy, niezwykle ważny jest sposób ich wytwarzania. Jedną z nowoczesnych metod jest tzw. wtryskiwanie. Produkcja elementów z tworzyw sztucznych bazuje na fakcie, że tworzywa sztuczne można poddać działaniu temperatury, która sprawia, że stają się one termoplastyczne. Dzięki temu można je formować, uzyskując nawet złożone kształty. Gdy tworzywo zastygnie w formie, na jego powierzchnię można nanieść dodatkowe warstwy, które zapewniają większą trwałość, odporność i estetkę.

Jeśli więc prowadzisz własny biznes z branży spożywczej lub gastronomicznej i chcesz wykorzystać wysokiej jakości tacki jednorazowe, zachęcamy Cię do sprawdzenia naszej oferty. Jesteśmy liderami w branży formowania wtryskowego, a każdy nowy projekt traktujemy jak ciekawe wyzwanie.